O kolačićima - Hisense
...

O kolačićima

Šta su to kukiji?

Kukiji su mali tekstualni fajlovi koji sadrže informacije o vašim posetama nekom veb sajtu.

Kukiji olakšavaju i pojednostavljuju interakciju između korisnika i veb sajta. Oni omogućavaju veb sajtu da zapamti omiljene aktivnosti korisnika i na taj način štede vreme i doprinose efikasnijem pretraživanju, koje je prilagođeno korisniku.

Prvi od mnogih razloga za korišćenje kukija je njihova sposobnost da skladište informacije na posebnom sajtu (odabir jezika, broj pretraga, veličina fonta itd.). U prilog tome, oni olakšavaju i implementaciju veb usluga (registracija, sadržaj kartica za kupovinu, pretplate na elektronske časopise, pregledi videa itd.), kao i sakupljanje informacija o navikama veb korisnika (broj poseta, zanimljivi sadržaji za korisnike itd.). Sve ovo nam pomaže da unapredimo korisničko iskustvo, kao i da procenimo efikasnost dizajna veb sajta.

Nijedan od kukija koji se koriste na našim sajtovima ne prikuplja informacije koje bi otkrile vaše lične podatke.

U cilju postizanja transparentnosti, sastavili smo listu kukija koje koristimo i njihove namene. Napominjemo da daljim korišćenjem ovog veb sajta pristajete na upotrebu nabrojanih kukija.

Obavezni kukiji:

Kukiji nam pomažu da prikažemo sadržaj, obrasce, kolica za kupovinu i druge važne elemente veb sajta.
Ovi kukiji su važeći samo u toku posete.
Primer kukija: ASPSESSIONIDSCDDQRCC, sifrFetch, avcn-hide_notification

Google

Google koristi kukije da, na primer, zapamti vaše sačuvane pretrage, istakne oglase koje vidite, izbroji koliko ljudi posećuje stranicu, da vam pomogne da se prijavite za naše usluge i da zaštitite svoje podatke.

Google Analytics

Google Analytics je usluga koju nudi Google i koja generiše detaljne statistike o saobraćaju na veb sajtu i meri konverzije i prodaju. Sakupljene informacije se ne mogu lično identifikovati.
Ovi kukiji su važeći 2 godine.
Primer kukija: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

YouTube

Ubacujemo videe sa vašeg oficijalnog YouTube kanala, pomoću unapređenog sistema privatnosti YouTube-a.
Ovaj režim može da podesi kukije na vašem kompjuteru čim kliknete na YouTube video plejer, ali YouTube neće sačuvati informacije o kukijima koje se mogu lično identifikovati, za plejbek ubačenih videa, zahvaljujući režimu unapređene privatnosti.
Ovi kukiji su važeći 10 godine.
Primer kukija: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

Google maps

Kukiji povezani sa Google maps-om se koriste da prikažu korisne mape i oznake lokacija.
Ovi kukiji su važeći 10 godine.
Primer kukija: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF

AddThis

Kukiji personalizuju iskustvo deljenja sadržaja i interakcija na društvenim mrežama i beleže broj podela, lajkova i komentara. Ovi kukiji su važeći 10 godine. Primer kukija: _atuvc, _utmz, _utmc, _utmb, _utma, _utvc, siteaud

Facebook

Koristimo kukije da bismo personalizovali vašu interakciju sa društvenom mrežom Facebook.
Ovi kukiji su važeći 5 godine.
Primer kukija: act,locale, lu, datr, csm

Double Click

DoubleClick koristi kukije za unapređenje reklamiranja. Uobičajene primene uključuju targetiranje reklama na osnovu onoga što je važno za korisnika, kako bi unapredili izveštavanje o učinku kampanje i izbegli prikazivanja reklama koje je korisnik već video.
Ovi kukiji su važeći 10 godine.
Primer kukija: _drt_, id,

Kako da uključimo ili isključimo kukije?

Kukiji neće biti korišćeni za prikupljanje vaših ličnih podataka. Ako želite, možete menjati podešavanja za upotrebu kukija u vašem pretraživaču na kompjuteru ili mobilnom telefonu.

Većina modernih pretraživača vam omogućava da odbijete ili prihvatite sve kukije, ili različite vrste kukija, kao i da dobijete upozorenje kada veb sajt želi da sačuva kuki na vašem uređaju. Takođe možete da obrišete kukije koje je pretraživač već sačuvao na vašem uređaju.

Važno je znati da ukoliko onemogućite neki od kukija, funkcionalnost vebsajta može da oslabi, a poruka o upotrebi kukija se pojavljuje prilikom svake posete. To će dugoročno uticati na vaše iskustvo.

Promena podešavanja za kukije je različita u svakom pretraživaču. Detaljne informacije ćete pronaći kada kliknete na “Help”i posetite adresu http://www.aboutcookies.org, gde se nalaze detaljne informacije o promeni podešavanja za kukije na svim modernim pretraživačima, ili kada nas kontaktirate putem imejla.

Obrada ličnih podataka koje unosite u obliku veb sajta ili pretplate na elektronske vesti

Podaci koje unesete u formulare na veb sajtu koriste se isključivo da vam dostave poruku (upiti, rezervacije, kupovina itd.) ili željenu uslugu. Vaši podaci su zaštićeni i ne otkrivaju se trećim stranama, niti se koriste u bilo koje druge svrhe od prethodno navedenih.

Pretplatom na onlajn vesti, pristajete da vam na imejl adresu stižu informacije o novim uslugama/proizvodima. U bilo kom trenutku možete da odjavite pretplatu, jednim klikom na link za otkazivanje u imejlu.

Za više informacija o kukijima, proverite Uputstva za korisničke informacije