Bolji vazduh za bolje zdravlje - Hisense
...

Bolji vazduh za bolje zdravlje

20.9.2021
Kvalitet vazduha koji udišemo određuje kvalitet naših života. Bilo da je u pitanju spavanje, gledanje TV-a ili rad u kancelariji, a naročito tokom pandemije koronavirusa, proveli smo puno vremena u zatvorenom. Uz to, mnogo više pažnje posvećujemo načinima širenja virusa. Evo nekih metoda koje će vam pomoći da lako poboljšate kvalitet vazduha u zatvorenom bez kupovine novog prečišćavača vazduha.

Omogućite prirodnu ventilaciju

Otvaranje prozora i vrata i omogućavanje ulaska svežeg vazduha je prvi očigledan korak koji će značajno poboljšati vaš kvalitet vazduha u zatvorenom. To možete rešiti otvaranjem prozora u različitim prostorijama kako biste omogućili promaju. Preporučuje se da to uradite najmanje jednom dnevno, makar na 5 minuta, a idelno bi bilo na 15 do 20 minuta. Ali ne duže od toga, jer svež vazduh takođe donosi i polen i prašinu. Najbolje je držati ih otvorene noću ili rano ujutru, kada je vreme hladnije. Pre nego što napolju postane toplije zatvoriti prozore i spustiti roletne kako bi se taj hladan, svež vazduh zadržao unutra što je duže moguće. 

Klimatizacija za bolji vazduh

Dobri klima uređaji su više od prostog hlađenja ili grejanja. Hisense HI-NANO uređaji, dokazano eliminišu 93.54 % virusnih čestica za samo dva sata. Hisense je istraživao jonsku sterilizaciju tokom proteklih 10 godina i otkrio je da ona može onesposobiti bakterije, gljivice i viruse. Poslednje istraživanje iz Texell-a (međunarodna istraživačka organizacija specijalizovana za virusne testove) je pokazalo da ona takođe eliminiše i novi koronavirus. Osim toga, HI-NANO tehnologija koja oslobađa veliku koncentraciju dvostrukih jona uklanja prašinu čime pruža bolji kvalitet vazduha uz istovremenu kontrolu vlažnosti vazduha i održavanje prijatne temperature u vašem domu.

Uklonite zagađivače vazduha iz životnog prostora

Stvari poput proizvoda za čišćenje, različite hemikalije, boje, građevinski materijali, pesticidi, itd. bi trebalo da se čuvaju u garaži ili podrumu jer mogu umanjiti kvalitet vazduha.

Neka vaš dom ostane čist

Čista kuća ima manje prašine, plesni i životinjske peruti. Čišćenje i uklanjanje nereda će vam pomoći u eliminisanju mesta na kojima se skuplja prašina, dok pranje posteljine i zavesa na najmanje 60° C može smanjiti nivoe grinja i alergena u kući. I ne zaboravite na tepihe i prostirke, koji mogu da sadrže čestice u svojim vlaknima. Usisavajte ih najmanje jednom nedeljno dobrim usisivačem, poželjno onim sa HEPA filterom.

Ozelenite prostor

Vaša kućna džungla nije samo divan ukras. Kućne biljke su takođe i prirodni prečišćavači vazduha. Naročito biljke kao što su zlatna puzavica, svekrvin jezik, mesečev cvet, filodendron, zeleni ljiljan, paprati i palme, su poznate po sposobnosti uklanjanja klica i toksina i vašem domu pružaju prečišćeni vazduh. 

Možda biste želeli da pročitate i ovo: