Pripremite vašu klimatizaciju za leto - Hisense
...

Pripremite vašu klimatizaciju za leto

30.3.2021
Kako vreme konačno postaje sve toplije i spremate se za letnje vrućine, ne zaboravite da proverite vaš klima uređaj. Da li je važno da ga sada pripremite, kako ne bi izazvao neprijatne komplikacije kada vam bude očajnički potreban. Redovnim održavanjem vašeg klima uređaja, moći ćete da sprečite dalja oštećenja i naknadne bespotrebne veće troškove. Iako puno toga možete učiniti sami, toplo vam preporučujemo da povremeno pozovete stručno lice za radove na održavanju.

Proverite vašu spoljašnju jedinicu

Ukoliko niste koristili klima uređaj tokom zime i ukoliko je pokriven kako bi se sprečio ulazak grančica i lišća u spoljašnju jedinicu, ne zaboravite da skinete poklopac. Generalno, klima uređaji su napravljeni tako da izdrže različite vremenske uslove, pa njihovo pokrivanje kada se ne koriste nije neophodno. Međutim, ukoliko se zaštiti od stvari koje padaju na njega, to može produžiti životni vek mašine.

Proverite spoljašnju jedinicu

Spoljašnja jedinica je deo klima uređaja koji se nalazi na otvorenom. Dobro je pregledajte i uverite se da je prostor oko nje čist i uredan. To će sprečiti ulazak neželjenih predmeta u nju i ugrožavanje njenog rada. Prekinite dovod struje iz mašine i proverite da li su sve žice u ispravnom stanju. Uverite se da unutar jedinice nema gnezda, da se ništa ne klima i ne spada, te da ništa nije polomljeno ili korodiralo. Ukoliko otkrijete da je električna instalacija oštećena, pozovite stručno lice.

Očistite ili zamenite filtere

Preporučena sobna temperatura za postizanje najboljih radnih rezultata i očuvanje zdravlja, iznosi 24°C. Klimatizacija je odlična za održavanje temperature na tom nivou. Hisense klima uređaji imaju nekoliko funkcija koje će vaš dom učiniti ne samo prijatnijim, već takođe i bezbednijim i sjajnim radnim okruženjem. Njegovi filteri, na primer, poboljšavaju kvalitet vazduha time što apsorbuju neprijatne mirise, štetne materije i više prašine od drugih filtera. Pored toga, oni uništavaju više od 95% bakterija i dodaju aromu i vitamin C, što poboljšava kvalitet vazduha i korisno je za zdravlje i kožu. 


Očistiti crevo za pražnjenje

Kako bi vaš klima uređaj radio neometano, uverite se da creva za pražnjenje nisu zapušena. Možete očistiti vaše crevo za pražnjenje sirćetom ili deterdžentom za sudove i vodom. Kako biste bili sigurni da se vaša creva nikada neće zapušiti, preporučuje se redovno ispiranje.

Proverite termostat

Ukoliko ga nemate ili sumnjate da trenutni ne radi kako treba, razmotrite njegovu ugradnju pre početka toplotnog talasa! To će poboljšati komfor vašeg doma i pomoći će vam da uštedite energiju i novac.

Proverite otvore za vazduh

Uverite se da ispred ventilatora nema prepreka tako da vazduh može slobodno cirkulisati kroz vaš dom i učiniti ga prijatnim i hladnim.

Podešavanje režima hlađenja

Ukoliko ste tokom hladnih meseci koristiti klima uređaj za grejanje, obavezno prebacite režim rada na hlađenje i podesite temperaturu koja vam najviše odgovara. Preporučena letnja temperatura je između 22 i 24 stepena Celzijusa.

Možda biste želeli da pročitate i ovo: